5-weekse cursus Mindful Run


Mindful Run is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen. En veel plezier! De cursus bestaat uit 5 trainingen van 1,5 uur per week. Het is geschikt voor beginners en gevorderden. Zelfs als je nog nooit hebt hardgelopen, kun je gewoon meedoen. 

IS mINDFUL rUN IETS VOOR JOU?

Denk jij er al een tijdje aan om te gaan hardlopen, maar vind je het lastig om de eerste stap te nemen? Ben jij op zoek naar meer energie en wil je op een bewuste manier, genietend van de mooie natuur, kunnen hardlopen? Dan is Mindful Run wellicht iets voor jou.

Of misschien loop jij al langer hard, maar ben je op zoek naar meer ontspanning tijdens het lopen. Door het aanleren van ademhalingstechnieken, leer je beter te luisteren naar je lichaam en word je mentaal en fysiek sterker. 

wAT MAAKT mINDFUL rUN ANDERS DAN 'GEWOON' HARDLOPEN

Bij Mindful Run gaat het niet om het behalen van een doel, maar om bewustwording en het ervaren van de natuur. De vogels horen te zingen en de warmte van de zon te voelen op je lijf. Bij Mindful Run train je niet alleen je lichaam, maar word je ook mentaal sterker. Je leert te lopen met de juiste ademhaling én in het ‘hier en nu’. 

Is Mindful Run zweverig? Nee, we combineren mindfulness met (hard)lopen, en blijven met beide benen op de grond. 
Bekijk hier hoe de de cursus eruit ziet.

WAT LEVERT HET JE OP?

  • Kennismaken met alle facetten van het hardlopen (o.a. loophouding, techniek)
  • Hardlopen op jouw niveau
  • Meer energie en een betere balans
  • Meer ontspanning
  • Beter met stress omgaan 
  • Aanwezig zijn in het hier en nu 
  • De tools die je krijgt aangereikt, kun je ook gebruiken in je dagelijks leven      

Schrijf je nu in

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in. Binnen 2 werkdagen krijg je van mij een bevestiging op je inschrijving.

De kosten voor de 5-weekse cursus bedragen € 95,- incl. btw (voor particulieren). Bekijk hier alle data voor de cursus voor 2018. 

Ben je verzekerd bij Zorg en Zekerheid of de Leidsche verzekering? Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van 50% voor de Mindful Run cursus. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar. Lees hier meer over vergoedingen. 

 

Reactie van deelnemers

Mindful Run was voor mij een manier om mijn angst te overwinnen en weer te durven vertrouwen op mijn lichaam na een hardnekkige knieblessure. De mindfulness oefeningen waren voor mij -als lichaamsgericht therapeut- een heerlijk vertrouwd thuiskomen, maar juist het hardlopen, dribbelen, wandelen vormden een uitdaging (voornamelijk in psychologische zin, weet ik nu). Met de looptechniek-tips ging er een wereld voor me open! Nooit geweten dat mijn houding, ademhaling, tempo en contactpunten zoveel impact hebben op mijn loopprestaties en de kans op (nieuwe) blessures drastisch kunnen verkleinen. Ik had deze 5 sessies in de (regelmatig adembenemend mooie) natuur niet willen missen. Dankjewel, Gaby, voor je deskundigheid, betrokkenheid, nuchterheid en humor.

Sandra (okt 2018)


Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website mindfulrun.nl of bekijk de video hieronder over Mindful Run.