Is Mindful Run iets voor jou?


Denk jij er al een tijdje aan om te gaan hardlopen, maar vind je het lastig om de eerste stap te nemen? Ben jij op zoek naar meer energie en wil je op een meer bewuste manier, zonder prestatie, hardlopen? Dan is Mindful Run wellicht iets voor jou. Of misschien loop jij al langer hard, maar ben je op zoek naar meer ontspanning tijdens het lopen. Door het aanleren van ademhalingstechnieken, leer je beter luisteren naar je lichaam en word je mentaal en fysiek sterker. 

WAT MAAKT MINDFUL RUN ANDERS DAN 'GEWOON' HARDLOPEN?

Bij Mindful Run gaat het niet om het bepalen van een doel, maar om bewustwording en de natuur te ervaren. De vogels horen zingen en de warmte van de zon te voelen op je lijf. Bij Mindful Run train je niet alleen je lichaam, maar word je ook mentaal sterker. Je leert lopen met de juiste ademhaling en te lopen in het ‘hier en nu’. Is Mindful Run zweverig? Nee, we combineren mindfulness met (hard)lopen, maar blijven met beide benen op de grond. 

Wat levert het je op?

  •      Kennismaking met alle facetten van het hardlopen (o.a loophouding, techniek)
  •    Hardlopen op jouw niveau
  •        Meer energie en een betere balans    
  •    Meer ontspanning
  •        Beter met stress omgaan
  •        De tools die je krijgt aangereikt, kun je ook gebruiken in je dagelijks leven 

Reactie van deelnemers

Mindful Run was voor mij een manier om mijn angst te overwinnen en weer te durven vertrouwen op mijn lichaam na een hardnekkige knieblessure. De mindfulness oefeningen waren voor mij -als lichaamsgericht therapeut- een heerlijk vertrouwd thuiskomen, maar juist het hardlopen, dribbelen, wandelen vormden een uitdaging (voornamelijk in psychologische zin, weet ik nu). Met de looptechniek-tips ging er een wereld voor me open! Nooit geweten dat mijn houding, ademhaling, tempo en contactpunten zoveel impact hebben op mijn loopprestaties en de kans op (nieuwe) blessures drastisch kunnen verkleinen. Ik had deze 5 sessies in de (regelmatig adembenemend mooie) natuur niet willen missen. Dankjewel, Gaby, voor je deskundigheid, betrokkenheid, nuchterheid en humor.

Sandra (okt 2018)