Kennismaken met jouw coach


Gaby Stokman is jouw loopcoach

Mijn eerste hardlooprondje is alweer zo’n 25 jaar geleden. Wat begon als een stuk rennen om fit en slank te blijven, groeide uit tot een levensstijl. Ik begon met
1 keer in de week een half uurtje rennen. Maar dit groeide al snel uit tot 2 keer in de week, waarbij ik steeds nieuwe routes ging uitproberen. Ik kreeg er zoveel lol in dat ik zelfs lid werd van een loopgroep. Het samen lopen stimuleerde enorm en ik liet me overhalen om mee te doen aan mijn eerste wedstrijd, de TROS-loop in Haarlem. Als je me toen had gezegd dat ik ooit nog een marathon zou lopen en zelf coach zou worden, dan had ik je voor gek verklaard. Lopen vond ik in die tijd gewoon leuk om te doen en dacht er verder niet zo over na. 

Piekeren en lopen gaan niet samen

Gaandeweg begon ik te merken dat het lopen mij veel meer deed dan alleen het lichamelijk fit zijn. Na een rondje lopen door de duinen op zondagmorgen, had ik de hele dag een goed gevoel. Ik straalde, bruiste van energie en kon de hele wereld aan. Alles waar ik over piekerde, verdween als sneeuw voor de zon. Ondertussen gebeurde er van alles in mijn leven. Ik kreeg te maken met verlies en rouw. Het hardlopen hielp mij om overeind te blijven en om voldoende energie te hebben om te zorgen voor mijn gezin. Door het lopen was ik in staat om te reflecteren en de levenslust te voelen en daarmee de kracht om door te gaan. Tijdens het lopen kon ik mijn zorgen loslaten of kreeg ik inzichten om hiermee om te gaan. En naast evenwicht, geeft het lopen ook veel plezier in mijn leven. Het zet mijn zintuigen open en maakt dat ik meer (bewuste) aandacht heb voor mijn omgeving.

Lopen is het beste medicijn

Mijn overtuiging is dat bewegen altijd helpt. Dat klinkt heel simpel en dat is het ook. Alles komt terug in het lopen. Bewegen en buiten zijn is het beste medicijn voor iedereen. Een medicijn dat veel doet voor je psychische en fysieke gezondheid en bovendien geen bijwerkingen heeft! Je loopt letterlijk de stress uit je lijf en je leert – door er even uit te stappen - ook sneller signalen van stress te herkennen bij jezelf. Het is je eerste stap om patronen te doorbreken en tot verandering te komen. Met je voeten stuur je jezelf in de richting die jíj kiest. Het zijn je eerste stappen naar een gelukkiger leven. En die eerste stappen hoef je niet alleen te zetten: ik begeleid jou graag naar een leven met meer vitaliteit en levenslust! 


'Waar ik blij van word? Als ik aan het eind van een sessie een rode blos op je wangen zie en een glimlach om je mond.' 

Gaby
 

Opleidingen:

2023 - 2024  Medische basiskennis - Con Amore
2022             ChiRunning techniek training

2016  2017  Stress- en Burn-out coach- Sonnevelt opleidingen

2017             Runningtherapie – Runningtherapie Nederland

2018             Mindful Run en Walk instructeur - Mindful Run Nederland

2018             Mindfulness - Mindfulness Center Kennemerland

2015 – 2016  Hardlooptrainer- Running Holland

1995 – 1996  Sportmasseur – CIOS en Kollaart opleidingen