Hoe ziet de cursus eruit?


We beginnen de cursus met een vrijblijvend intakegesprek. In dit intakegesprek bespreken we jouw persoonlijke doel en vertel ik wat de sessies inhouden. Ook kijken we naar jouw medische achtergrond. Na dit gesprek kun je beslissen of je verder wilt. Ik maak vervolgens een individueel trainingsprogramma voor je en dan kunnen we van start gaan!

De runningtherapie cursus duurt 10 weken, met 1 x per week 1,5 uur begeleiding waarin we samen lopen en ik bewaak dat het bewegen op een verantwoorde manier plaatsvindt. Daarnaast loop/beweeg je nog 2 x per week alleen. Elke week houd je in een logboek bij hoe jouw sessies zijn verlopen. Na 5 weken vindt er een tussentijdse evaluatie plaats. We werken in de sessies bewust naar het door jou geformuleerd doel toe en stellen evt het doel of de sessie nog bij. Na 10 sessies is er de eindevaluatie waarin wij samen kijken naar jouw vervolg op de therapie, dus hoe je bewegen gaat integreren in je leven. Bv bij een loopgroep of een andere reguliere sportvereniging.

  

Het lopen doen we altijd in de natuur, weer of geen weer. De frisse wind voelen door je haren en na afloop een mooie rode blos op je wangen, geven je kracht en energie.

 

Combinatie van looptechniek, ademhaling en ontspanning

Elke sessie start met een warming up, vervolgens het wandel-en hardloopprogramma en een cooling down. Tijdens het hardloopprogramma is er aandacht voor looptechniek waarbij je moet denken aan gerichte oefeningen voor houding, kracht, coördinatie en stabiliteit. Elke sessie wordt er een thema behandeld of een loopaccent. Daarnaast doen we ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Een mooie mix dus, die bovendien afgestemd is op jouw behoeftes en wensen.

Meld je aan
De kosten voor de 10-weekse cursus met 1x per week een training van 1,5 uur bedraagt € 595,-.

Meer weten?

Twijfel je nog of runningtherapie iets voor jou is?  Bel me en we kijken samen wat er bij jou past.