Voor wie is runningtherapie geschikt?


Of je nu sportief of minder sportief bent aangelegd, runningtherapie is voor iedereen. Het helpt je om op een verantwoorde manier in beweging te komen en je mentaal en fysiek beter te gaan voelen. Ook jij kan leren genieten van het moment, de frisse wind voelen door je haren en de pracht van de natuur ervaren. Bij runningtherapie leer je op een rustige en opbouwende manier hardlopen, zonder prestatiedruk.  

Waar helpt runningtherapie bij?

Runningtherapie heeft een positieve invloed voor als je last hebt van: 

  • Sress
  • Burn-out
  • Depressie/somberheid
  • Angst- en paniekaanvallen
  • Slechte lichamelijke conditie
  • Vermoeidheid of weinig energie
  • Laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen
  • Slapeloosheid

Ook als je nog geen klachten hebt, is runningtherapie van grote waarde. Het helpt je om je brein rust te geven en te herstellen en de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. 

Met runningtherapie loop je letterlijk de stress uit je lijf

 

Lees hier hoe de cursus eruit ziet?

Hoe werkt het?

Hardlopen stimuleert de aanmaak van hormonen die je geestelijk en lichamelijk fit houden. Je maakt gelukshormonen aan (endorfine, dopamine en serotine) en tegelijkertijd nemen je stresshormonen af (cortisol). Onderzoek toont aan dat je na een half uur sporten los bent van je dagelijkse routine. De gelukshormonen nemen de plek in van de stresshormonen. Je stemming verbetert, je bent meer ontspannen en er ontstaat ruimte om te genieten. Door de ruimte ga je ook anders kijken naar je problemen en ben je beter in staat om ze op te lossen. Door de individuele coaching en jouw persoonlijke loopplan gaan we stap voor stap te werk met de juiste balans tussen inspanning en ontspanning.

 

Runningtherapie is jouw eerste stap naar meer geluk en ontspanning 

 

Lees hier hoe de cursus eruit ziet.

Wat is het verschil tussen runningtherapie en Mindful Run?

Runningtherapie is een intensievere vorm van begeleiding dan de Mindful Run. Het runningtherapie traject duurt 10 weken met 1 x per week een sessie van 1,5 uur. Het is individuele coaching, dus 1-op-1. Het is een maatwerktraject. Na de intake, waarbij we je behoefte/doel inventariseren, krijg je een trainingsprogramma. 

 

Lees hier meer over aanmelden en de kosten.

 

Benieuwd naar de ervaringen van deelnemers? Lees ze hier.