Wandelcoaching


Ben je onrustig in je hoofd en heb je weinig energie? Slaap je slecht en blijf je maar piekeren en zie je overal tegenop? Herken jij dit? Dit zijn signalen die kunnen wijzen op een burn-out. Tijd voor verandering en de natuur in te gaan. Beweging in combinatie met coaching in de natuur helpt je om situaties letterlijk in beweging te zetten en uit je ‘hoofd’ te komen. 

 
Bij bewegen en buiten zijn l
oop je letterlijk de stress uit je lijf en je leert – door er even uit te stappen - ook sneller signalen van stress te herkennen bij jezelf. Het is je eerste stap om patronen te doorbreken en tot verandering te komen. Met je voeten stuur je jezelf in de richting die jíj kiest. Het zijn je eerste stappen naar meer vitaliteit en een gelukkiger leven. En die eerste stappen hoef je niet alleen te zetten; ik begeleid je in het hele traject.

 

'De natuur geneest en geeft energie' 
 

We gaan samen onderzoeken wat er voor jou nodig is om weer in contact met jezelf te komen. We gaan aan de slag met jouw coachdoel en werken stap voor stap aan jouw herstel. 

Tijdens onze sessies gaan we wandelen of hardlopen. We bepalen samen wat er bij jou past. We gaan bewust bewegen zonder prestatiedruk. Ook doen we mindfulness, yoga en ademhalingsoefeningen, waarbij plezier en ontspanning voorop staat.  

Hoe ziet het coachtraject eruit?
Bij beweging in de natuur worden je zintuigen gestimuleerd.
 Je hoort de vogels fluiten en voelt de frisse wind in je gezicht. De stilte en de natuur om je heen werken ontspannend. Je krijgt weer ruimte in je hoofd. Beweging helpt je om makkelijker bij je gevoel te komen. Met de stappen die je zet kom je sneller tot nieuwe inzichten en oplossingen. 
Tijdens de coachingsessies werken we aan jouw coachdoel en leer je:

 • stresssignalen bij jezelf te herkennen en hiermee om te gaan
 • de rustgevende werking van de natuur te ervaren
 • het toepassen van ontspannings, ademhalings en mindfulnessoefeningen
 • meer te handelen vanuit je gevoel
 • om te gaan met je energie
 • hoe je beweging kunt inpassen in je leven en je fysiek en mentaal in balans blijft 

De kosten voor een coachingssessie van 1,5 uur bedraagt € 80,-. Je kunt ook eerst starten met een introductiesessie van 1,5 uur voor € 80,-.  


Het coachtraject bestaat uit:

 • Intakegesprek voorafgaand aan het traject
 • Vragenlijst bij aanvang en na afloop
 • Opdrachten en/of ontspanningsoefeningen om thuis mee aan de slag te gaan
 • Een tussenevaluatie 
 • Gedurende het traject de mogelijkheid tot contact via e-mail of WhatsApp

Waar lopen we?  
We lopen in de prachtige Kennemerduinen, gelegen rondom Haarlem/Bloemendaal/Overveen. Het startpunt is Sportcomplex Tetterode, Tetterodeweg 15 in Overveen. Hier is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. In overleg kunnen we evt een ander startpunt bepalen. 

Kan ik een vergoeding krijgen? 
Lees hier meer over de vergoedingsmogelijkheden


'Uit onderzoek blijkt dat 5 minuten in de natuur al zorgt voor afname van het stresshormoon'

Meer weten?
Wil je meer informatie? Bel me en we kijken samen wat er bij jou past.